Haftaiçi/Haftasonu 10:00 - 22:00

Diş sararmaları nasıl önlenir?


Dişlerdeki sararmaları önlemek için öncelikle renklendirici ajanlara sahip olan çay, kahve gibi içecekleri ve sigara benzeri tütün kullanımı gibi alışkanlıklarınızı azaltmak veya bırakmak gereklidir. Dişlerimizi günde sabah akşam olmak üzere iki defa yaklaşık olarak en az iki dakika fırçalamamız gerekmektedir. Fırçalamalarımızda tüm dişlerimizin temizlendiğinden emin olmalıyız ve bu fırçalamayı doğru ve etkin bir biçimde yapmalıyız. Özellikle diş ipi ve ara yüz fırçası kullanmak fırçanın ulaşamadığı diş aralarının temizlenmesini sağladığı için diş fırçalamanın önemli unsurlarındandır.

Belli aralıklarla diş hekiminizi ziyaret etmeniz diş sağlığınızın kontrolü açısından önemli ve faydalıdır. Doğru etkin fırçalamaya rağmen geçmeyen sararmalar için ise diş beyazlatma yöntemleri mevcuttur.

Diş beyazlatma yöntemleri dişlerde oluşan sararmalar ve lekelenmeler için sıklıkla tercih edilen uygulamalardır.

Diş Beyazlatma Nedir?


Dişlerimizde istediğimiz o beyaz ve temiz görünümü lazer ile diş beyazlatma yöntemi sayesinde kazanabiliriz. Dişlerin bakımlı ve güzel durması için dişteki lekelerin temizlenip beyaz bir görünümde olması gerekir. Bunun yanında diş eti sağlığının da elbette yapılması gerekmektedir. Beyazlatma yöntemlerinden birinci basamağı polisaj dediğimiz işlemdir, diğer bir basamağı da lazer ile diş beyazlatma yöntemidir diyebiliriz.

Diş Beyazlatma Yöntemleri Kimlere Uygulanabilir?


Dişlerinin renginden memnun olmayıp, birkaç ton daha beyaz gözükmesini isteyenlere,

Kanal tedavisinin neden olduğu içsel renklenmelere

Doğuştan, kalıtsal olarak daha sarı pigmentlere sahip olan dişlerde

Çocukken geçirilen ateşli hastalıklar sonucunda dişlerde meydana gelen sararmalarda uygulanabilir.

Bu Tedavi Kimlere Yapılmaz?


18 yaşın altında ki bireylere yapılmamasını öneriyoruz.

Hamile kişilerde.

Diş eti çekilmesi oluşan kişilerde köklerin açığa çıktığı durumlarda.

Lazer İle Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır?


Tedavi aşamasından önce uzman bir diş hekimi tarafından hastanın bu tedaviye uygun olup olmadığı kesinleştirilir. Hasta tedaviye gelmeden önce dişlerini florürsüz diş macunu ile fırçalamalıdır. Sonrasında seansa başlarken dişler temizlenir. Diş eti ve dudakların zarar görmemesi için koruyucu takılır. Dişlere jel sürülerek alanlara yaklaşık 30 saniyelik ışınlamalar yapılır. Tabi bu ışınlama süresi hastalara göre ve cihaza göre değişiklik gösterebilir. Jeller uzaklaştırılarak işlem tamamlanır. Eğer ihtiyaç var ise beraberinde ev tipi beyazlatma ile devam edilebilir. Fakat gerek yok ise, hastanın 24 saat boyunca çay, kahve ve sigara gibi tedaviyi olumsuz etkileyecek içeceklerden uzak durması gerekir.

Lazerle Diş Beyazlatmanın Ömrü Ne Kadardır?


Sık sorulan sorulardan birisidir. Ömrü kişiden kişiye ve kişinin yeme içme alışkanlığına göre değişiklik gösterir. Genel olarak 3 yıl kadar sürdürülebilirliği var olsa da bu işlem sonrası tüketilen çay kahve gibi içecekler, sigara benzeri tütün kullanımı bu süreyi daha aşağılara çekmektedir.

 

Ankara web tasarım bursa nilüfer diş polikliniği ankara kızılay dershane ankara ambar ankara protez saç gebze ambar batıkent diş kliniği maurers ankara oto döşeme
0312 284 0 555